Supa crema de mazare cu menta

Aceasta reteta de supa crema de mazare, cu calorii reduse, este una dintre cele mai savuroase variante si totodata foarte satioasa! Secretul: combinatia super-speciala de mazare dulce si menta aromata.
Daca te-ai plictisit de supele crema, pe care le-ai gatit pana acum, da-i o sansa! Se face la fel de repede ca oricare alta si poti folosi atat mazare proaspata, cat si congelata!

O idee delicioasa pentru un pranz sanatos si hranitor!


Ingrediente (4 portii):

1 legatura de ceapa verde

1/2 telina

1 morcov

1 catel de usturoi

850 ml de apa sau supa de legume

300 grame de mazare

4 linguri de menta tocata

1/2 legatura frunze de patrunjel

 1 lingura de suc de lamaie

 sare, piper si nucsoara dupa gust

cateva linguri de iaurt/lapte batut

Preparare:
Toaca ceapa si usturoiul marunt si taie morcovul si telina cubulete. Pune apa /supa de legume la fiert si cand fierbe adauga ceapa, usturoiul, morcovul si telina, lasa sa fiarba totul 20 minute. Apoi da focul mic si mai fierbe inca 5-10 minute mazarea pana se inmoaie bine. Adauga frunzele de menta si patrunjel si sucul de lamaie.

Toarna supa in blender (o poti lasa sa se raceasca 10 minute inainte) si pulseaza pana obtii o pasta foarte fina. La final, adauga una-doua linguri de iaurt, gusta si asezoneaza cu sare, piper proaspat si nuscoara. Mai pastreaza iaurt si cateva frunze de menta pentru a garnisi supa cand o servesti.

Tips: se poate renunta la iaurt/lapte batut sau inlocui cu iaurtul vegetal pentru vegani ;).

Enjoy :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu