Humus din naut

Nautul este un aliment recomandat pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos. Contine molibden (minereu esential pentru sanatate), acid folic, proteine. Cuprul, fosforul si fierul sunt alte elemente bogate din naut.

Ingrediente:

2 cesti de naut uscat cu bobul mare (fierbe mai repede decat celelalte variante)
3 catei de usturoi
1 ceapa sau 1/2 praz (prazul e mai delicios)
3 linguri de tahini (pasta de susan)
3 linguri ulei de masline
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita chimen sau condimente arabesti pentru hummus
zeama de la 1/2 lamaie
boia de ardei dulce pentru decor


Mod de preparare:

Mai intai se pune nautul in apa rece peste noapte, iar dimineata se clateste bine si se fierbe jumatate de ora sau pana cand boabele incep sa se inmoaie. Dupa ce a fiert, se scurge apa si se adauga in blender alaturi de celelalte ingrediente, incepand cu cele mai umede pana la cele mai uscate. 
Boabele de naut trebuie sa fie cuprinse in lichid macar pana la 1/2 ca sa aveti o consistenta buna dupa mixare ; daca nu aveti suficient lichid completati cu zeama ramasa de la fiert sau merge si cu apa calda. Mixati bine toate ingredientele la blender (mai putin boiaua pentru decor) pana devine o pasta usor tartinabila. Se poate decora cu boia inainte de servire (secretul e sa o imprastiati in ploaie cu ajutorul unei site mici) sau cu frunze tocate de patrunjel sau cu orice alte bunatati.

Enjoy :)

sursa: http://www.goodfood.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu