Cheesecake cu mac si stafide


Acest cheesecake este unul special si din cale afara de gustos. Este un cheesecake "fara cheese", adica fara pic de branza, fara coacere deloc(deci unul raw), de departe cel mai echilibrat si delicios cheesecake mancat vreodata.

Ingrediente: 

1+1/2 cană de caju înmuiat o ora-doua (sau peste noapte) și bine scurs
1 pahar de fresh de portocale
2 lingură de miere/agave
2 linguri de coajă rasă de portocale/lamiie
1 linguriță de agar-agar(se poate si fara sau inlocui cu o lingurita de seminte chia)
10 picături de esență naturală de vanilie
1 cană de migdale fin rîșnite
1 lingură de ulei de cocos
1 pumn de stafide
1 lingură de mac



Mod de preparare:

E bine de știut că migdalele rașnite, uleiul de cocos, o lingură de miere și 5 din cele 10 picături de esență naturală de vanilie sunt ingredientele magice ale celui mai simplu blat de prăjitură. Se amestecă repejor, pană aromele se întrepătrund, iar aluatul capătă un aspect de cocă tare,cu care se tapetează în strat subțire o formă inelară de tort.
Apoi vine crema de branză fără de branză. Si anume, din cațiva pumni cu nuci caju, un pahar suc proaspăt de portocale, o lingură de miere, coaja rasă de portocale și ultimele picături de vanilie se întrupează instantaneu în blender o cremă dulce si parfumată. Aceasta se amesteca cu stafidele si gelifiantul făcut dintr-o linguriță rasă de agar-agar fiartă în jumătate de pahar cu apă (sau daca nu avem agar-agar punem una-doua lingurite de chia umezite) si apoi se toarna cu multă băgare de seamă peste blatul din inel. Deasupra se presara macul, dupa care se dă la frigider, pentru 30 minute.


Enjoy :)

sursa: http://oliviasteer.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu