Humus din linte rosie

Traditionalul humus din boabe de naut are un adversar pe masura: o versiune originala de humus din linte rosie. Este la fel de gustos si aromat, iar timpul de preparare este minim. Am tot citit pe internet despre acest experiment culinar asa ca astazi m-am decis sa il prepar.
Inainte de toate, ingredientul minune din humus - pasta de susan sau tahini cum i se mai spune in bucataria araba, se poate achizitiona din orice supermarket mare sau de la magazinele naturiste, sau daca ai prin casa o punga cu seminte de susan, iti poti face chiar tu propria pasta (ai nevoie de seminte de susan, ulei de masline, sare si putina apa).
Cat despre linte, daca nu prea obisnuiesti sa mananci, ti-o recomand. Este un aliment foarte bogat nutritional, fiind excelenta pentru vegetarieni datorita proteinelor pe care le contine (17 grame de proteine pe o ceasca de linte gatita, in conditiile in care necesarul zilnic pentru o femeie se ridica la 46 de grame).

Ingrediente : 

- o ceasca de linte rosie

- 1/2 lingurita de sare

- 1/4 ceasca de pasta de susan sau tahini

- 1 catel de usturoi pisat

- 3 linguri de ulei de masline

- sucul de la o jumatate de lamaie

- 1/4 lingurita de coriandru

- 1 si 1/2 linguri de patrunjel maruntit

- iaurt grecesc, optional


Mod de preparare:


Spala lintea si pune-o intr-o oala medie cu doua cesti de apa. Pune-o pe foc, iar dupa ce a dat in fiert, da flacara mai mica si las-o sa se mai gateasca in jur de 20 de minute.

Dupa ce a fiert, scurge-o de apa si adauga sarea, pasta de susan, uleiul de masline, usturoiul, sucul de lamaie si coriandrul. Pune toate ingredientele in blender si paseaza-le pana cand obtii o pasta fina.

Pentru a servi: pune humusul de linte intr-un bol si stropeste-l cu putin ulei de masline, iar deasupra presara patrujelul tocat. Poti sa mananci acest humus de linte rosie si cu iaurt grecesc daca iti place combinatia, daca nu lasa-l simplu!

Enjoy :)

sursa: www.andreearaicu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu