Cheesecake/tarta raw cu dovleac
Blat:
2 cesti nuci (hidratate 6-8 ore)
10 curmale inmuiate 2 ore
2 linguri ulei de cocos lichid
1/2 lingurita sare de Himalaya
Crema:
1 1/2 ceasca pulpa dovleac proaspat
2 cesti caju inmuiat 2 ore (eu n-am avut caju si l-am inlocuit cu arahide si a iesit super)
4 linguri ulei de cocos lichid (incalzit la bain-marie)
1/4 ceasca miere/sirop de agave/sirop de artar
1/2 lingurita vanilie pudra
2 lingurite ghimbir pudra
1 1/4 lingurita nucsoara pudra
1/4 lingurita sare de Himalaya
Mod de preparare:
Blat:
Introduceti in blender nucile si sarea si procesati pana cand devin marunte.
Adaugati restul ingredientelor si continuati procesarea la viteza maxima pana obtineti o compozitie omogena.
Intindeti compozitia in forma si lasati la frigider pana cand preparam crema.
Crema:
Puneti in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos.
Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa (aproximativ 3-5 minute).
Opriti blenderul si adaugati uleiul de cocos.
Procesati in continuare pana cand se amesteca bine.
Turnati crema peste blatul obtinut anterior.
Lasati la frigider pana cand se intareste (aproximativ 2-3 ore).
Scoateti cheesecake-ul din frigider cu 10-15 minute inainte de a-l servi!!
Optional, puteti decor cu nuci proaspete peste care puteti turna un topping de caramel raw.
Pentru topping de caramel aveti nevoie de:
1 ceasca miere
2 cesti curmale inmuiate
1 varf cutit de sare
3/4 ceasca ulei de cocos lichid
1 lingura unt de migdale
Puneti in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos.
Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa (aproximativ 3-5 minute).
Opriti blenderul si adaugati uleiul de cocos.
Procesati in continuare pana cand se amesteca bine.
Turnati crema peste blatul obtinut anterior.
Lasati la frigider pana cand se intareste (aproximativ 2-3 ore).
Scoateti cheesecake-ul din frigider cu 10-15 minute inainte de a-l servi!!
Optional, puteti decor cu nuci proaspete peste care puteti turna un topping de caramel raw.
Pentru topping de caramel aveti nevoie de:
2 cesti curmale inmuiate
1 varf cutit de sare
3/4 ceasca ulei de cocos lichid
1 lingura unt de migdale
Introduceti toate ingredientele in blender si procesati la viteza maxima.
Enjoy :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu