Cheesecake/tarta raw cu dovleac

Cheesecake/tarta raw cu dovleac



                                                       
Ingrediente (pentru 8-12 portii):

Blat:
2 cesti nuci (hidratate 6-8 ore)
10 curmale inmuiate 2 ore
2 linguri ulei de cocos lichid
1/2 lingurita sare de Himalaya

Crema:
1 1/2 ceasca pulpa dovleac proaspat
2 cesti caju inmuiat 2 ore (eu n-am avut caju si l-am inlocuit cu arahide si a iesit super)
4 linguri ulei de cocos lichid (incalzit la bain-marie)
1/4 ceasca miere/sirop de agave/sirop de artar
1/2 lingurita vanilie pudra
2 lingurite ghimbir pudra
1 1/4 lingurita nucsoara pudra
1/4 lingurita sare de Himalaya

Mod de preparare:

Blat:
Introduceti in blender nucile si sarea si procesati pana cand devin marunte.
Adaugati restul ingredientelor si continuati procesarea la viteza maxima pana obtineti o compozitie omogena.
Intindeti compozitia in forma si lasati la frigider pana cand preparam crema.

Crema:

Puneti in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos.
Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa (aproximativ 3-5 minute).
Opriti blenderul si adaugati uleiul de cocos.
Procesati in continuare pana cand se amesteca bine.
Turnati crema peste blatul obtinut anterior.
Lasati la frigider pana cand se intareste (aproximativ 2-3 ore).
Scoateti cheesecake-ul  din frigider cu 10-15 minute inainte de a-l servi!!
Optional, puteti decor cu nuci proaspete peste care puteti turna un topping de caramel raw.




Pentru topping de caramel aveti nevoie de:

1 ceasca miere
2 cesti curmale inmuiate
1 varf cutit de sare
3/4 ceasca ulei de cocos lichid
1 lingura unt de migdale
Introduceti toate ingredientele in blender si procesati la viteza maxima.

Enjoy :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu