Reteta de creme brulee cu iaurt grecesc, lapte de migdale si indulcitor stevia este o derivata mai sanatoasa a variantei clasice. Fa un experiment in weekend!
Pasii sunt asemanatori cu cei din reteta clasica de creme brulee. Faci o crema spumoasa din ingredientele de mai sus, o torni in formele speciale (sunt niste vase termorezistente mici) si o dai la cuptor maximum 40 de minute.
Creme brulee cu sau fara crusta de zahar
La final, se face crusta aceea crocanta din zahar. Iti recomandam sa folosesti zahar brun raw, iar daca vrei sa-l elimini de tot din reteta, nu se supara nimeni. Poti sa imbogatesti desertul cu fructe proaspete: zmeura, capsuni, felii de portocale, merisoare.
Ingrediente:
4 oua mari
1 lingurita de pasta de vanilie
¾ lingurita de extract de steviac
1 ceasca de iaurt grecesc
1 ceasca de lapte de migdale neindulcit
4 linguri de zahar brun raw (optional)
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Pune la incalzit, intr-o tava, 10 vase largi termorezistente (ramekin) sau 5 mai adanci.
Pune galbenusurile, pasta de vanilia si stevia intr-un bol de mixer. Amesteca 1 minut, apoi adauga iaurtul si laptele de migdale si continua sa amesteci, la viteza medie, 6-8 minute, sau pana cand crema devine galben pal si face bule.
Toarna crema in vasele termorezistente. Toarna apa calda in tava in care ai pus vasele (apa ar trebui sa ajunga pana la jumatatea acestora). Pune tava in cuptor si coace desertul 20-23 de minute daca folosesti vase termorezistente largi si 35-38 de minute daca vasele sunt mai adanci.
Dupa ce timpul s-a scurs, scoate tava cu grija si lasa vasele sa se raceasca 30 de minute in apa. Dupa aceea, ia-le din tava si lasa-le sa se raceasca complet.
Presara deasupra zahar brun raw si topeste zaharul cu un arzator special, pentru a obtine o crusta crocanta deasupra. Daca nu ai asa ceva in casa, poti topi zaharul punand vasele cu creme brulee inca 1-2 minute in cuptor, sub grill-ul incins.
sursa: http://www.andreearaicu.ro/sanatate/nutritie/retete/creme-brulee-varianta-sanatoasa-dieta-e-siguranta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu