Budinca de amarant cu lapte de migdale

Amarantul este o cereală antică, considerată o proteină completă şi una dintre cele mai bogate surse vegetale de fier. Budinca de amarant cu lapte de migdale şi sos de merişoare este o opţiune nutritivă pentru micul dejun sau pentru un desert sănătos.

Ingrediente: 

-
 1/2 cană amarant;
- o cană şi jumătate de lapte de migdale;
- un varf cutit de cuisoare praf;
- 1 linguriţă ulei de cocos (opţional).

Când fierbe laptele se pune amarantul şi se lasă pe foc mic, sub capac 20 de minute până absoarbe tot laptele. La final se amestecă cuisoarele praf şi uleiul de cocos, dacă vrei să-l foloseşti. Îi conferă o aromă foarte plăcută de nucă de cocos, dacă îţi place. Iar pentru sosul de merişoare ai nevoie de:

- 1/2 banană;
-  un pumn de merişoare uscate;
- un pumn de fructe goji uscate (optional);
- 1 linguriţă miere de albine sau sirop de agave/artar, daca este necesar;
-  puţină apă, dacă e nevoie.

Se mixează în blender toate ingredientele şi se toarnă peste budinca de amarant. 
Cam asa mi-a iesit mie: 


Enjoy :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu