Despre aceste caramele/batoane raw cu carob nu pot sa va spun decat ca sunt pur si simplu delicioase, sanatoase si au avut un succes nemaipomenit! Desi, eu le-as numi mai degraba batoane cu carob, caci nu prea mi-au iesit mie caramele, dupa consistenta vreau sa spun. Asadar, daca puneti mai mult carob si mai putine migdale, veti obtine o minunatie de baton, iar daca puneti carob mai putin, migdale atat cat trebuie, veti obtine caramele!
Inainte de a trece la reteta, vreau sa vorbim putin despre carob si importanta lui! Face parte din familia leguminoaselor, este recunoscut si apreciat din cele mai vechi timpuri si prezinta urmatoarele principale caracteristici:
Ingrediente:
- o cana de carob (pudra de roscove)
- 1/2 cana de migdale inmuiate in apa de seara pana dimineata
- 1/2 cana ulei de cocos
- 1/2 lingurita de vanilie pudra
- 2-4 caise deshidratate, inmuiate in apa cateva ore.
Mod de preparare:
Mai intai de pun in robotul cu lama S (sau in blender) migdalele si se maruntesc. Dupa ce am maruntit migdalele, adaugam caisele, carobul, vanilia si uleiul de cocos si amestecam in continuare pana obtinem o pasta de consistenta medie. Daca nu aveti un robot prea puternic (eu am un Phillips de 750W), migdalele se pot marunti si intr-o rasnita, apoi le adaugati in robot, in felul acesta nu veti solicita prea tare robotul.
Luam amestecul si-l asezam intr-un vas de sticla, intr-un strat gros cam de 1,5-2 cm si-l dam la frigider pentru cateva ore (5-6) sau daca nu vreti sa asteptati prea mult direct in congelator vreo 2 ore.
Se taie patratele sau dreptunghiuri, dupa pofta inimii si a mintii si se mananca cu drag si spor!
Cam asa arata caramelele mele cu carob :)))) si au un gust delicios, yammi yammi!
Pofta buna si sanatate maxima!!!
Enjoy and stay healthy & happy!!!
Inainte de a trece la reteta, vreau sa vorbim putin despre carob si importanta lui! Face parte din familia leguminoaselor, este recunoscut si apreciat din cele mai vechi timpuri si prezinta urmatoarele principale caracteristici:
- este un aliment alcalin, induce bazicitate in organism, deci nu stimuleaza aciditatea bazica;
- este un antioxidant puternic;
- prezinta un gust discret dulceag si placut, prin urmare nu trebuie indulcita;
- nu contine gluten si nici lactoza;
- reprezinta o sursa importanta de calciu;
- este hipo-alergizant, putand fi consumat in siguranta de persoanele cu diverse alergii;
- nu are efect excitant si nici iritant, ba chiar creste toleranta gastrica si pentru alte alimente, ajuta digestia.
Ingrediente:
- o cana de carob (pudra de roscove)
- 1/2 cana de migdale inmuiate in apa de seara pana dimineata
- 1/2 cana ulei de cocos
- 1/2 lingurita de vanilie pudra
- 2-4 caise deshidratate, inmuiate in apa cateva ore.
Mod de preparare:
Mai intai de pun in robotul cu lama S (sau in blender) migdalele si se maruntesc. Dupa ce am maruntit migdalele, adaugam caisele, carobul, vanilia si uleiul de cocos si amestecam in continuare pana obtinem o pasta de consistenta medie. Daca nu aveti un robot prea puternic (eu am un Phillips de 750W), migdalele se pot marunti si intr-o rasnita, apoi le adaugati in robot, in felul acesta nu veti solicita prea tare robotul.
Luam amestecul si-l asezam intr-un vas de sticla, intr-un strat gros cam de 1,5-2 cm si-l dam la frigider pentru cateva ore (5-6) sau daca nu vreti sa asteptati prea mult direct in congelator vreo 2 ore.
Se taie patratele sau dreptunghiuri, dupa pofta inimii si a mintii si se mananca cu drag si spor!
Cam asa arata caramelele mele cu carob :)))) si au un gust delicios, yammi yammi!
Pofta buna si sanatate maxima!!!
Enjoy and stay healthy & happy!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu