Am gasit pe internet o sumedenie de retete de biscuti (cookies), care mai de care, insa m-am oprit asupra celor de la lalena.ro, pe care i-am adaptat putin, asa cum fac eu de obicei, mai si improvizez (nu foarte mult, pentru ca riscam sa ne abatem de la reteta).
Asadar, ingrediente:
- 1 cana faina integrala de secara
- 1/2 cana faina integrala de ovaz
- 3 linguri nuci macinate
- 2 linguri migdale macinate
- 2 linguri de stafide
- 6-7 linguri de ulei de cocos
- 2 linguri sirop de artar/agave/zahar din nuca de cocos
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit cuisoare
- 7 linguri apa
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
Iar acuma, sa trecem la treaba:
Intr-un bol punem faina de secara, cea de ovaz, nucile, migdalele, scortisoara, cuisoarele si amestecam bine. Separat, intr-un castron, amestecam uleiul cu siropul de artar/agave si cu lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Turnam acest amestec in bolul cu faina, adaugam si apa, si amestecam bine cu o lingura sau cu mainile, dupa cum preferati, ar cam trebui sa va iasa un aluat destul de faramicios si usor lipicios ;). Se rupe cu mainile bucati mici de aluat (sau se foloseste o lingura, merge si mai bine cu cea de inghetata), si se pun in tava de cuptor acoperita cu o foaie de copt formand bilute, pe care le turtim usor, sa i-a forma de biscuiti rotunzi - cookies.
Se coc la cutor la 180 de grade, aproximativ 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Aveti mare grija sa nu-i ardeti, pentru ca se fac foarte repede.
Se obtin aproximativ 15-16 biscuiti deliciosi!!! Lasati sa se raceasca, apoi puteti sa-i savurati in tihna, alaturi de un ceai sau o cafea!
Pofta buna si sanatate maxima! Enjoy!
Asadar, ingrediente:
- 1 cana faina integrala de secara
- 1/2 cana faina integrala de ovaz
- 3 linguri nuci macinate
- 2 linguri migdale macinate
- 2 linguri de stafide
- 6-7 linguri de ulei de cocos
- 2 linguri sirop de artar/agave/zahar din nuca de cocos
- 1 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit cuisoare
- 7 linguri apa
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
Iar acuma, sa trecem la treaba:
Intr-un bol punem faina de secara, cea de ovaz, nucile, migdalele, scortisoara, cuisoarele si amestecam bine. Separat, intr-un castron, amestecam uleiul cu siropul de artar/agave si cu lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Turnam acest amestec in bolul cu faina, adaugam si apa, si amestecam bine cu o lingura sau cu mainile, dupa cum preferati, ar cam trebui sa va iasa un aluat destul de faramicios si usor lipicios ;). Se rupe cu mainile bucati mici de aluat (sau se foloseste o lingura, merge si mai bine cu cea de inghetata), si se pun in tava de cuptor acoperita cu o foaie de copt formand bilute, pe care le turtim usor, sa i-a forma de biscuiti rotunzi - cookies.
Se coc la cutor la 180 de grade, aproximativ 10-15 minute, pana se rumenesc frumos. Aveti mare grija sa nu-i ardeti, pentru ca se fac foarte repede.
Se obtin aproximativ 15-16 biscuiti deliciosi!!! Lasati sa se raceasca, apoi puteti sa-i savurati in tihna, alaturi de un ceai sau o cafea!
Pofta buna si sanatate maxima! Enjoy!
Foarte buna reteta! Am incercat si ies foarte gustosi!
RăspundețiȘtergere