Aceste painici sunt crocante, aromate si sarate, sunt gustarea perfecta sau snack-ul sanatos pe care
l-am dorit dintotdeauna. Pentru asta am cautat mult, am incercat o gramada de retete si iata ca am gasit-o pe cea mult dorita.
Despre semintele de in stim ca:
- sunt uşor laxative, fiind folosite pentru tratarea pe termen lung a constipaţiei şi a bolilor colonului. Acestea conţin mucilagiu, ce căptuşeşte şi calmează mucoasele iritate ale sistemului digestiv;
- au o acţiune emolientă (protectoare la nivelul mucoaselor tubului digestiv, gastrică şi intestinală, fiind eficient în caz de gastrite, enterite), laxativă datorită mucilagiilor şi fibrelor celulozice pe care le conţine, antihelmintică, antiinflamatorie, antitusivă, antihemoroidală, combate hipovitaminoza F, scade colesterolul şi trigliceridele, reduce riscul de infarct miocardic;
- iar cel mai important aspect esta ca trebuie consumate fie macinate, fie inmuiate in apa de seara pana dimineata, pentru a putea profita la maxim de beneficiile lor.
Mai multe informatii, gasiti aici :http://ligiapop.com/2009/05/26/semintele-de-in-si-proprietatile-lor/ sau http://prodieta.ro/seminte-de-in-proprietati-tratament-cu-seminte-de-in-constipatie/, precum si multe alte surse de pe net.
Asa ca sa nu mai lungim mult vorba (ca si asa nu prea ma pricep eu la ele-vorbele) si sa trecem la treaba ;)
Ingrediente:
30 gr seminte de in
60 gr seminte de floarea-soarelui
70 gr seminte de susan
100 gr faina integrala de grau sau faina integrala de secara (sau alt tip de faina integrala)
50 ml ulei de masline
200 ml apa calduta
1/2 lingura de sara grunjoasa de mare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Se amesteca toate ingredientele (mai putin sarea grunjoasa) pana se obtine o coca fina si lipicioasa, care se intinde intr-un strat de 2mm intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Deasupra presaram sarea grunjoasa si dam la cuptor, pe nivelul din mijloc, pentru aproximativ 35-40 de minute. Asteptam sa se raceasca putin painica, apoi se rupe in bucati mici.
Aceste painici se pot manca fie simple, pe post de snacks, fie alaturi de pateuri vegetale, sau guacamole!
Asa mi-au iesit mie :)) si singurul lor defect este ca sunt cam putine asa ca va sugerez sa dublati din start portia, daca vreti sa va bucurati mai mult de gustul si aroma lor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu