Batoane raw energizante cu unt de arahide

Cum sunt in continua cautare de ceva nou, bun si sanatos, am descoperit de curand aceste batoane energizante care mie personal imi plac atat de mult, incat cred ca le voi face saptamanal de acum inainte. Reteta are 3 ingrediente de baza (fulgi de ovaz, ulei de cocos, indulcitor natural) iar plecand de la acestea, se poate improviza, adauga dupa preferinte si gusturi, diferite seminte, sau fructe uscate, obtinandu-se altfel de batoane, insa cu siguranta toate la fel de gustoase si sanatoase! Este exact ce imi place mie la toate deserturile raw, ca majoritatea ingredientelor pot fi inlocuite cu altele, se pot adauga, poti crea propria ta reteta :)!!
Putem sa le consumam in loc de gustare, sau chiar la micul dejun on-the-go, cand suntem in mare graba :), ce mai, sunt snack-ul perfect!

Ingrediente: 

1 cana unt de arahide sau unt de migdale sau untul favorit al fiecaruia

1/2 cana indulcitor (sirop de artar sau agave sau miere)

1/2 cana ulei de cocos 

2 1/2 cana fulgi de ovaz fini

1 cana fulgi de cocos 

1/4 cana ciocolata amaruie taiata marunt

Mod de preparare:

Intr-o cratita topiti mai intai untul de cocos, untul de arahide si indulcitorul ales, deasupra focului de la aragaz, tinand cratita in mana la distanta de foc de vreo 10 cm, cam pentru 1 minut (maxim), amestecand continuu continutul care va incepe rapid sa se inmoaie (asadar nu-l tineti pe foc). Urmatorul pas este sa adaugam fulgi de ovaz si cei de cocos, amestecam iarasi bine si turnam tot continutul intr-un vas de sticla (yena). Deasupra presaram ciocolata taiata marunt, o presam sa intre putin in continut si dam la congelator pentru vreo 2-3 ore aprox. 
Se pot pastra fie in frigider, fie in congelator, pentru cateva zile bune, daca vor rezista tentatiei voastre. Mie mi-au iesit 6 batoane, lungi de 8 cm si late de 3 cm.






Pofta buna si sanatate maxima!
Enjoy and stay healthy & happy! :)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu