Ingrediente:
- 3/4 cana fulgi de ovaz fini
- 1/4 cana unt de arahide (sau migdale/nuci/caju)
- 1/4 seminte de susan
- 1/4 seminte de canepa decorticate
- 1 lingura sirop de artar (sau orice alt indulcitor natural preferati)
- 1/2 lingurita de vanilie pudra sau un baton de vanilie
- 1 lingurita pudra de maca
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura pudra proteica de canepa
- 1/4 cana de apa (sau mai putin, dupa ochi)
Intr-o cratita topiti mai intai untul de arahide, deasupra focului de la aragaz, atata numai cat sa se inmoaie putin, cateva secunde, apoi adaugati-l in robotul cu lama S, alaturi de celelalte ingrediente, puse rand pe rand. Mixam, amestecam bine bine de tot, pana obtinem o compozitie lipicioasa si destul de tare, pe care o asezam intr-un vas de sticla (yena), prin presare si dam la congelator pentru 1-2 ore. Apoi scoatem din congelator, taiem sub forma de batoane, si le pastram la frigider. Daca doriti sau credeti ca va vor tine mai mult de 4 zile, desi ma indoiesc :), atunci depozitati-le in congelator. In functie de dimensiunea batoanelor, ies aproximativ 6 la numar!
Acestea fiind spuse, va doresc sa le savurati cu mare placere, sa fiti sanatosi si stati pe-aproape pentru si mai multe retete de dulciuri (si nu numai) sanatoase!!!
Pofta buna si sanatate maxima!
Enjoy and stay healthy & happy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu