Pentru ca imi place macul la nebunie, am cautat o reteta sanatoasa, fara coacere (adica raw), care sa fie putin calorica si sa se faca usor si destul de rapid.
Aceasta prajitura este exact ceea ce cautam, este foarte aromata, un pic racoritoare, delicioasa fiind putin spus si plina cu mac :)) Si pe deasupra este o buna sugestie, pentru modul de intrebuintare a pulpei de migdale dupa ce ati facut laptele.
Aceasta prajitura este exact ceea ce cautam, este foarte aromata, un pic racoritoare, delicioasa fiind putin spus si plina cu mac :)) Si pe deasupra este o buna sugestie, pentru modul de intrebuintare a pulpei de migdale dupa ce ati facut laptele.
Ingrediente blat:
1 cana pulpa de
migdale (ramasa de la prepararea laptelui)
1 cana stafide aurii (lasate peste noapte la hidratat sau macar cateva ore)
1/2 cana fulgi de cocos
zeama de la o lamaie
zeama de la jumatate de portocala
1 lingura ulei cocos topit
1/2 lingurita vanilie pudra
1 cana stafide aurii (lasate peste noapte la hidratat sau macar cateva ore)
1/2 cana fulgi de cocos
zeama de la o lamaie
zeama de la jumatate de portocala
1 lingura ulei cocos topit
1/2 lingurita vanilie pudra
Mod de preparare blat:
Pulpa de migdale sa
fie bine stoarsa, uscata.
Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, stafidele si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc stafidele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate.
Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine.
Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.
Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, stafidele si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc stafidele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate.
Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine.
Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.
Ingrediente
crema:
1/2 cana mac (macinat
in rasnita) sau merge si o cana si veti obtine mai multa crema
1/4 lingurita vanilie pudra
2-3 linguri sirop artar sau miere (sau dupa gust)
1/4 lingurita vanilie pudra
2-3 linguri sirop artar sau miere (sau dupa gust)
Mod de preparare crema:
Pentru crema
amestecam intr-un bol macul macinat impreuna cu indulcitorul ales si vanilia. Recomand
sa adaugati initial doar 2 linguri de indulcitor, apoi sa gustati si sa completati daca
este necesar.
Am folosit un inel
culinar si niste forme de silicon, in care am pus un prim strat de blat, am adaugat un strat de crema si
inca unul de blat.
Puteti pune la congelator aprox. o ora pentru a se mai intari, apoi se poate scoate prajitura, cu grija, din forme.Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si sa ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.
Puteti pune la congelator aprox. o ora pentru a se mai intari, apoi se poate scoate prajitura, cu grija, din forme.Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si sa ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.
Mie mi-au iesit 6 prajiturele, 2 rotunde, facute cu inelul si 4 mai mici, in forme de silicon. Va puteti juca si voi, cu formele dupa cum doriti, precum si cu aranjamentul final din farfurie.
Pofta buna si sanatate maxima!
Enjoy and stay healthy & happy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu