Am descoperit aceste prajiturele pe cand cautam ceva usor si sanatos de mancat intre mese, pe post de gustare, sau ceva ce se poate lua la pachet, atunci cand avem o zi incarcata si trebuie sa umblam mult. Vreau sa va spun ca sunt foarte, foarte gustoase (chiar delicioase), satioase, dau energie, au calorii putine si, ce e si mai important, sunt numai bune de luat la pachet!
Asa ca, sa nu mai lungim prea mult vorba, sa trecem la bucatarit
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curatam merele, le taiem in bucati si le punem in robotul cu lama S alaturi de siropul de artar sau indulcitorul ales, uleiul de cocos si migdale (sau nucile alese). Mixam bine pana obtinem o compozitie faramicioasa si zemoasa.
Adaugam fulgii de ovaz, scortisoara si mai mixam putin, apoi presam compozitia intr-un strat gros cam de 1 cm intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Trasam niste linii dupa cum dorim sa taiem ulterior prajitura si coacem totul la 170 grade cam 20-30 minute, in functie de cuptor, pana se rumeneste frumos la suprafata (eu le-am tinut putin mai mult si dupa cum veti vedea in poze sau rumenit putin mai tare š☺️). Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem frumos, o impachetam in hartie si o punem la pachet sau o papam pe loc!!
Asa ca, sa nu mai lungim prea mult vorba, sa trecem la bucatarit
Ingrediente:
- 1 cana fulgi de ovaz
- 2 mere (nici prea mari, da’ nici prea mici) verzi daca se poate, daca nu merge si rosii
- 2/3 cana migdale crude (sau nuci, alune, la alegere)
- 3 linguri ulei de cocos
- 2-3 linguri indulcitor natural (sirop artar sau miere, sau orice alt indulcitor natural preferati, dupa gust)
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Curatam merele, le taiem in bucati si le punem in robotul cu lama S alaturi de siropul de artar sau indulcitorul ales, uleiul de cocos si migdale (sau nucile alese). Mixam bine pana obtinem o compozitie faramicioasa si zemoasa.
Adaugam fulgii de ovaz, scortisoara si mai mixam putin, apoi presam compozitia intr-un strat gros cam de 1 cm intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Trasam niste linii dupa cum dorim sa taiem ulterior prajitura si coacem totul la 170 grade cam 20-30 minute, in functie de cuptor, pana se rumeneste frumos la suprafata (eu le-am tinut putin mai mult si dupa cum veti vedea in poze sau rumenit putin mai tare š☺️). Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem frumos, o impachetam in hartie si o punem la pachet sau o papam pe loc!!
Sa va fie de folos!
Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta (usor adaptata de mineš¤š): https://madeline.ro/batoane-cu-ovaz-si-mere/
Niciun comentariu:
TrimiteČi un comentariu