Prajitura cu mere si ovaz

Am descoperit aceste prajiturele pe cand cautam ceva usor si sanatos de mancat intre mese, pe post de gustare, sau ceva ce se poate lua la pachet, atunci cand avem o zi incarcata si trebuie sa umblam mult. Vreau sa va spun ca sunt foarte, foarte gustoase (chiar delicioase), satioase, dau energie, au calorii putine  si, ce e si mai important, sunt numai bune de luat la pachet!
Asa ca, sa nu mai lungim prea mult vorba, sa trecem la bucatarit

Ingrediente:
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 2 mere (nici prea mari, da’ nici prea mici) verzi daca se poate, daca nu merge si rosii
  • 2/3 cana migdale crude (sau nuci, alune, la alegere)
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 2-3 linguri indulcitor natural (sirop artar sau miere, sau orice alt indulcitor natural preferati, dupa gust)
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare:

Curatam merele, le taiem in bucati si le punem in robotul cu lama S alaturi de siropul de artar sau indulcitorul ales, uleiul de cocos si migdale (sau nucile alese). Mixam bine pana obtinem o compozitie faramicioasa si zemoasa.
Adaugam fulgii de ovaz, scortisoara si mai mixam putin, apoi presam compozitia intr-un strat gros cam de 1 cm intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Trasam niste linii dupa cum dorim sa taiem ulterior prajitura si coacem totul la 170 grade cam 20-30 minute, in functie de cuptor, pana se rumeneste frumos la suprafata (eu le-am tinut putin mai mult si dupa cum veti vedea in poze sau rumenit putin mai tare šŸ˜Š☺️). Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem frumos, o impachetam in hartie si o punem la pachet sau o papam pe loc!!   

Sa va fie de folos!

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta (usor adaptata de minešŸ¤—šŸ˜):  https://madeline.ro/batoane-cu-ovaz-si-mere/







Pofta buna si sanatate maxima!

Enjoy and stay healthy & happy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu