Ciocolata neagra raw vegan

Aceasta este o reteta foarte usoara si simpla de ciocolata neagra raw vegan si homemade, adica facuta in casa. In mai putin de 30 de minute putem obtine niste minunate bomboane, praline sau batoane de ciocolata delicioasa.

Ingrediente:

- 100 gr unt de cacao (se topeste pe baie de abur, in deshidrator sau direct pe calorifer)
- 3o gr. carob/pudra de roscove
- 20 gr. cacao sau 50 g amestec de cacao si pudra de roscove (musai sa fie respectat raportul 1:0,5 unt: cacao)
- 1 lingura miere sau sirop de agave, 
- si dupa gust-scortisoara, cuisoare, vanilie, esenta de rom sau 1-2 picaturi ulei esential de menta, portocale, cafea, etc.
- alune, migdale, stafide, merisoare, goji, seminte de canepa, fulgi de cocos, etc. pentru decor

Mod de preparare: 


Untul de cacao topit se pune intr-un bol, se adauga carobul si cacao, mierea si mirodeniile. Se amesteca toate foarte bine, compozitia fluida se toarna in forme de bomboane se adauga optional alune, migdale sau stafide si se da la rece, in congelator pentru 1-2 ore. In cazul in care nu aveti inca forme speciale pentru bomboane puteti sa intindeti compozitia de ciocolata intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si veti obtine o tableta de ciocolata. Si mai simplu, puteti sa folositi o hartie de copt pe care sa turnati pur si simplu gramajoare de ciocolata cu ajutorul unei lingurite!

Enjoy :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu