Asadar, ingredientele sunt urmatoarele:
- 1 avocado
- 6 lingurite de carob (pudra de roscove, o gasiti la orice magazin de naturiste) sau se poate pune si cacao organica
- 5 lingurite miere/sirop de agave/artar (sau puteti pune si mai multe daca vreti mai dulce)
- 2 linguri ulei de cocos
- 3 linguri fulgi de cocos la inmuiat in apa
Mod de preparare
Mai intai, puneti cele 3 linguri de fulgi de cocos la inmuiat in putina apa. Apoi, intr-un castron pasati cu furculita avocado-ul si adaugati restul ingredientelor, mai putin fulgii de cocos care stau in continuare cumintei la inmuiat.
Dupa ce ati amestecat bine de tot, trebuie sa asterneti, pe o masa, o bucata maricica de folie de plastic, din aceea de pastrat mancarea proaspata cand punem ceva la frigider pe care ar fi bine sa o ancorati cu niste castroane.
Presarati niste fulgi de cocos pe folie, apoi puneti amestecul din baton pe folie, formand un dreptunghi cu latimea in jur de 7 cm. Deasupra acestui dreptunghi, pe mijloc, puneti longitudinal cocosul ce a stat la inmuiat. Apoi, uniti cele doua capete ale folie, formand un baton.
Ultimul pas este sa puneti batonul, cu mare grija, in congelator, pana cand se intareste, cateva ore sau peste noapte.Apoi, cand vreti sa mancati, scoateti-l din congelator, taiati cateva felii si aveti grija sa il puneti din nou de unde l-ati luat, altfel se va topi din cauza uleiul de cocos, care la caldura se topeste, iar la frig se intareste.
Rezultatul final ar trebui sa arate cam asa:
Enjoy :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu