Ingrediente:
- castane 200 gr.
- 5-6 curmale fara samburi, hidratate in prealabil vreo 2-3 ore
- 2 lingurite pudra de roscove/carob
- 1/2 ceasca lapte de migdale/orez/alune
- esenta de vanilie
- 1 lingurita de sirop de agave/miere
Mod de preparare:
Castanele se pun la fiert intr-un litru de apa, aproximativ 40 minute, dupa care se scot din apa si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se pun intr-un bol, alaturi de curmale, laptele de migdale si incepem sa blenduim. Adaugam, pe rand, cele 2 lingurite de carob, esenta de vanilie, si daca vrem putin mai dulce, 1-2 lingurite de miere sau sirop de agave (sau zahar din nuca de cocos) dupa gust. Se poate pune si putin esenta de rom, sau pentru un altfel de gust esenta de cafea. Blenduim pana obtinem aceea consistenta de piure, foarte fin (maxim 2 minute).
Enjoy :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu