Mousse de ciocolata raw

Cu toti stim cat de delicios este mousse-ul de ciocolata, asa ca m-am gandit si eu sa fac un mousse de ciocolata dar, folosind cu totul alte ingrediente decat in varianta originala. Astfel, inspirandu-ma din alimentatia raw-vegana, am facut un mousse cum altul nu s-a mai vazut, deosebit de gustos, mai sanatos si mai putin caloric.


Ingrediente:                       

1/2 ceasca de unt de cacao 
2 linguri de cacao
1 avocado copt bine
2 lingura de sirop de agave/miere
5 linguri de lapte migdale
1/2 lingurita vanilie pudra
un varf de cutit de sare
goji pentru decor (dar se pot pune orice fel de fructe)

Mod de preparare: 


Se topeste untul de cacao la bain-marie si se adauga cacao si 1 lingura de sirop de agave obtinand astfel ciocolata topita (musai trebuie sa respectati raportul 1:0.5 intre unt si cacao). Apoi, combinam intr-un blender, ciocolata topita cu avocado taiat cubulete, cealalta lingura de sirop de agave(daca mai este necesar, fiecaruia cum ii place), cacao, laptele de migdale, vanilia si praful de sare.

Se amesteca bine bine, pana se obtine o pasta cremoasa si foarte fina, pe care o turnam in pahare sau cani, le acoperim cu o folie alimentare si le dam la frigider, pentru cel putin 3 ore sau poate fi preparat chiar si cu o zi inainte de a fi servit.

La final, decoram mousse-ul cu goji sau cu orice alte fructe preferati si-l savuram in tihna!

Enjoy:)


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu