Prajitura raw cu mere

Pentru aceasta prajitura raw cu mere, m-am inspirat din reteta Ligiei Pop, cu mici modificari pe ici, pe colo, asa, dupa ochi si dupa gusturi. Prajitura este una foarte simplu de facut si extrem de gustoasa, (asta daca iti plac merele si scortisoara), cu o puternica aroma de scortisoara si un gust de mere cu biscuiti, desi nu vei gasi deloc biscuiti printre ingrediente ;).
Aceasta prajitura este al doilea mare succes din seria prajituri/torturi raw (primul a fost chessecake-ul cu mac si stafide a la Olivia Steer, pe care l-am incercat de nenumarate ori atat de bun este :)).

Ingrediente:

- 2-4 linguri de faina din seminte de floarea-soarelui decorticate
- 2 mere
- 50 g stafide
- 25 g scortisoara
- 1 varf de cutit de pudra de cuisoare
- 50 ml apa sau mai putin, depinde cat de zemoase sunt merele.

Faina din seminte de floarea-soarelui decorticate eu am obtinut-o in masina de macinat mac, aceea veche si de demult, insa se poate face si in rasnita de cafea. Se pun in robotul cu lama S, un mar, stafidele si jumatate din cantitatea de scortisoara. Se proceseaza bine si daca este necesar, adaugati 2-3 linguri de apa. In lipsa unui robot, se pot rade merele, iar stafidele tocate marunt cu cutitul.

Continutul se scoate din robot, se amesteca cu faina din semintele de floarea-soarelui si se pune deoparte (se poate da si la frigider pana terminam cu cealalta compozitie). Aceasta este prima compozitie, blatul nostru.

Pentru cea de-a doua compozitie - crema, luam celalalt mar si il maruntim in robot cu 1 lingura de faina din seminte de floarea-soarelui, restul scortisoarei, plus pudra de cuisoare.

Acum putem sa incepem  sa construim tortuletul. Luam  2-3 linguri din prima compozitie-blatul si le punem intr-o forma rotunda/patrata de tort mica sau de care aveti si presam, apoi punem 3-4 linguri din cea de-a doua compozitie-crema. Deasupra, se poate orna dupa placul fiecaruia, avem liber la imaginatie :)! Eu am ornat prajiturica cu feliute de mar si rodii, dupa cum se poate observa in poza :)

Enjoy and stay healthy&happy :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu