Ingrediente (8-12 portii):
Blat:- 1 cana nuci rasnitate/macinate (se pot inlocui cu migdale rasnitate/macinate)
- 1/2 cana fulgi de ovaz
- 1 cana curmale fara samburi (se pot inlocui cu smochine) lasate vreo 2 ore in apa
- 1 varf de cutit de sare
Crema:
- 4 mere medii curatate de coaja, rase si apoi stoarse de zeama cu mana
- 1/2 cana stafide care sa lasa in apa 20 min(apoi se scurg)
- indulcitor la alegere dupa gust: 1 lingura sirop de agave/artar/miere
- coaja rasa de la 1/2 lamaie bio , cel mai bine pliculet cu coaja rasa de lamaie de la DM, deoarece coaja citricelot poate fi ceruita pentru a le pastra mai mult timp
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
Eu am folosit o forma de tort rotunda cu diametrul de 17cm.
Ingredientele pentru crema, cu exceptia merelor, se amesteca si ele tot in robotul cu lama S pana se omogenizeaza. Pasta rezultata si merele rase se amesteca bine cu lingura, apoi se aseaza in forma de tort peste blat.
Pentru decor, se pot folosi migdale sau nuci caju taiate cu cutitul, dar nu foarte fin sau puteti da frau imaginatiei si sa decorati cum vreti :)!
- 1 cana curmale fara samburi (se pot inlocui cu smochine) lasate vreo 2 ore in apa
- 1 varf de cutit de sare
Crema:
- 4 mere medii curatate de coaja, rase si apoi stoarse de zeama cu mana
- 1/2 cana stafide care sa lasa in apa 20 min(apoi se scurg)
- indulcitor la alegere dupa gust: 1 lingura sirop de agave/artar/miere
- coaja rasa de la 1/2 lamaie bio , cel mai bine pliculet cu coaja rasa de lamaie de la DM, deoarece coaja citricelot poate fi ceruita pentru a le pastra mai mult timp
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
Eu am folosit o forma de tort rotunda cu diametrul de 17cm.
Mod de preparare:
Se introduc, in robotul cu lama S, nucile rasnite, fulgi de ovaz, curmalele si un varf de cutit de sare si se proceseaza pana cand obtineti o compozitie omogena. Blatul astfel obtinut, se intinde cu mana, in forma de tort.Ingredientele pentru crema, cu exceptia merelor, se amesteca si ele tot in robotul cu lama S pana se omogenizeaza. Pasta rezultata si merele rase se amesteca bine cu lingura, apoi se aseaza in forma de tort peste blat.
Pentru decor, se pot folosi migdale sau nuci caju taiate cu cutitul, dar nu foarte fin sau puteti da frau imaginatiei si sa decorati cum vreti :)!
In final, punem tortul 30 min in congelator, dupa care il putem tine in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu